Як вибрати пароконвектомат, на що звертати увагу
Комбінована піч (або пароконвектомат) - це високотехнологічна машина, яка готує їжу з використанням пари, конвекції, або комбінації того й іншого. Ці потужні прилади часто є одними з найбільш великих і дорогих приладів на професійній кухні, тому важливо вибрати той, який найкращим чином відповідає потребам вашого бізнесу.
Пароконвектомати дійсно є одними з найбільш універсальних машин, використовуваних шеф-кухарями. Ці потужні машини можуть смажити, варити, готувати на пару, смажити на грилі, запікати, смажити, навіть коптити м'ясо.
Шеф кухар може легко приготувати сніданок у поєднанні великого кількість бекону, ковбаси, яєць, грибів і помідорів одночасно. І все це можна зробити одним натисканням кнопки. Круасани і ніжну випічку можна довести до досконалості.
Чи готуєте ви картопля в мундирі, смажите шматочки яловичини або готуєте стейки на грилі, комбінована піч може дати чудові ніжні результати з набагато більш високим виходом у порівнянні з звичайними духовками та плитами. Об'єднані печі також можна використовувати для гарячої витримки м'яса протягом тривалих періодів часу, що означає, що у вас завжди є заготівля для нарізки.
Ніжну рибу можна варити на парі, щоб зберегти весь її смак і поживні речовини, а овочі, щоб зберегти їх свіжість і смак. Навіть постійно готові десерти, такі як суфле і крем-брюле може робити ця машина.
Правильно підібрана піч може заощадити величезну кількість часу, енергії, місця і грошей. Однак неправильний вибір може виявитися дорогим, тому дуже важливо бути в курсі всіх питань, перш ніж купити те, що потрібно. Ось короткий список найбільш важливих питань.
На базовому рівні комбіновані печі досить прості. Вентилятор (або кілька вентиляторів) використовується для рівномірного розподілу сухого тепла по всьому шафі — це дуже схоже на стандартну конвекційну піч. Сучасні моделі при необхідності будуть впорскувати воду або пар в піч, що швидко підвищує вологість до необхідного рівня. Поєднання тепла і пара допомагає зберігати аромати, покращувати якість страв і швидше готувати.
Об'єднані печі також можуть видаляти вологу з їжі. Випускаючи вологу (випускаючи пар), їжа готується швидше і ідеально хрумтить, прекрасно підходить для хрусткого бекону або свинини.
Як і для будь-якого великого комерційного обладнання для громадського харчування перед установкою пароконвектомата повинен бути складений проект. У тому випадку, якщо у вас немає вільних потужностей доведеться звертатися в енергетичну компанію за збільшенням лімітів.
Після установки і підключення пароконвектомат готовий до використання. Уважно прочитайте інструкцію і навчіть персонал безпечного використання машини. Хороший пароконвектомат може багато років працювати без поломок, якщо про нього піклується і робити своєчасне технічне обслуговування.
Насправді вам не потрібно видаляти накип з сучасної комбінованої печі, так як більшість з них повинні мати пом'якшувач води, встановлений у місцях з жорсткою чи середньої водою. Якщо ви помітили накип на внутрішніх деталях і стінках, може бути інша проблема, можливо, з самим пристроєм для пом'якшення води.
Чистка пароконвектомата насправді дуже проста. Зазвичай все, що вам потрібно зробити, це натиснути кнопку, і процедура почнеться. Варто відзначити, що зазвичай є кілька різних циклів, від «швидкого полоскання» до «інтенсивного очищення». У той час як швидке очищення може зайняти близько п'яти хвилин, повне очищення може зайняти до двох годин, в залежності від моделі.
Звичайні пароконвектомати створюють пар з допомогою вбудованого бойлера. Ось чому вони зазвичай нагріваються перед обслуговуванням. Об'єднані печі з вбудованими котлами мають рухомих частин і, з часом, можуть вимагати більшої обслуговування.
Однак інжекторний пароконвектомат впорскує воду безпосередньо з мережі на нагрівні елементи. Це означає, що у них менші габарити так як немає необхідності у великій камері для води.
Загальновизнано, що звичайні об'єднані духовки з «котлом» найкраще підходять для випадків, коли у вашому меню часто і багато продуктів, приготованих на пару. Версії без котлів корисні, коли простір обмежений або коли ваше меню не вимагає пропарювання у великих обсягах.
Об'єднані печі без котлів зазвичай мають більш високу початкову вартість, хоча вони працюють більш ефективно, що означає загальне зниження експлуатаційних витрат.
Доступні варіанти нагріву — це зазвичай природний газ, а також одне або трифазне електрика. Між електричними та газовими характеристиками немає великої різниці, хоча трифазні версії, як правило, більш популярні, ніж однофазні печі. Рішення про купівлю тієї чи іншої моделі зазвичай визначається вашим існуючим джерелом живлення на кухні.
Пам'ятайте, що навіть газові пароконвектомати також вимагають підключення до електрики.
Управління у пароконвектоматах в основному ручне або програмоване, хоча навіть в ручних духових шафах є можливість заздалегідь встановити різні режими приготування. Як правило, ручні моделі мають кнопки і циферблати, в той час як сучасні програмовані печі мають великі сенсорні панелі у вигляді планшета.
Деякі кухарі можуть віддати перевагу ручне управління. Тим не менш програмовані версії дозволяють навіть недосвідченим кухарям отримувати гарні результати.
Пароконвектомати можуть виділяти багато пари і тепла, тому важливо мати достатню верхню витяжку. Деякі передові комбіновані печі можуть мати вбудовану витяжку за додаткову плату.
Пом'якшувач води: майже у всіх пароконвектоматах потрібно постійне підключення води для забезпечення достатньої кількості пара під час приготування. Оскільки водопровідна вода може містити вапняний наліт та інші забруднюючі речовини, зазвичай рекомендується використовувати комерційний пом'якшувач води для запобігання накопичення вапна всередині машини.
Кальцій може серйозно пошкодити об'єднані духовки, і якщо не використовувати пом'якшувач води, це може призвести до втрати гарантії на машину.
Зовні багато пароконвектомати виглядають дуже схоже, тому на перший погляд важко сказати, яка з них буде найбільш підходящою. Тим не менш краща комбінація - це та, яка відповідає всім вимогам вашої кухні.
Хоча в останніх моделях використовуються самі передові технології на кухні, вам можуть знадобитися всі функції.
Очищення: більшість сучасних пароконвектоматів мають цикл самоочищення, після якого піч стає чистою. Тим не менше кожен виробник розробив свої власні методи очистки, поряд з різними типами миючих засобів.
Температурний зонд: майже всі пароконвектомати мають або знімний, або фіксований температурний зонд. При введенні в їжу датчик забезпечує постійний зворотний зв'язок про хід приготування, тому деякі печі регулюють температуру і час приготування у відповідності з заданими параметрами. Це означає, що ви можете сміливо почати готувати і дозволити духовці зробити все інше.
Зверніть увагу, що у датчиків температури є «точки». Це відноситься до кількості частин зонда, для яких реєструється температура. Як правило, чим більше щупів, тим точніше може готувати духовка, оскільки контролюється більше їжі. Деякі печі преміум-класу дозволяють використовувати кілька зондів одночасно.
Ручной душ необходимое удобство. Обычно душ просто прижимается сбоку к духовке и предназначен для быстрого заполнения кастрюль и ополаскивания остатков пищи от пола духовки, чтобы облегчить уборку. Обратите внимание, что он не должен использоваться для чистки внутренних частей духовки - процедура чистки почти всегда оставляет духовку безупречной.
Подставка: хотя самые большие пароконвектоматы являются автономными, для некоторых из более мелких версий потребуется прочное основание или подставка. Это может быть либо отдельная подставка с полками, либо низкий холодильник в зависимости от ваших требований.
Современные пароконвектоматы позволяют сохранять кулинарные рецепты и данные на USB-накопителе или даже в облаке через Wi-Fi. Это особенно удобно, когда появляется новое блюдо и не надо экспериментировать с технологией обработки пищи.
Отличная модель на 12 уровней для малого бизнеса с механическим управлением.
Пекарские пароконвекционные печи Unox успешно используются в кафе, ресторанах, столовых, хлебопекарнях кондитерских.
Эта модель имеет большую мощность 15,8 кВт и производительность.
Пароконвектомат на двенадцать уровней фирмы Unox продаётся со скидкой 3%.
Купите профессиональный пароконвектомат 12 уровней Unox XV893 по акционной цене 3777 € с гарантией и со скидкой в нашем интернет-магазине от фирмы Комфортгид.
Умови доставки вантажів перевізниками по Києву та Україні, умови оплати дивіться на цій сторінці.
Основні | |
---|---|
Виробник | Unox |
Країна виробник | Італія |
Вид обладнання | Пароконвектомат |
Джерело живлення | Електрика |
Кількість вентиляторів | 3 шт. |
Кількість рівнів | 12 |
Номінальна споживана потужність | 15.8 кВт |
Номінальна напруга | 380 В |
Тип управління | Електронно-механічне |
Габаритні розміри | |
Загальна висота | 1250 мм |
Загальна довжина | 860 мм |
Загальна ширина | 900 мм |
Параметри листів і гастроємкостей | |
Відстань між рівнями | 67 мм |
Користувацькі характеристики | |
Вага (нетто) | 112 кг |
Гарантійний термін | 12 |
Кількість швидкостей вентилятора | 2 |
Призначення печей | Гастрономічний |
Реверс вентилятора | Є |
Серія | CHEFLUX |
Тип підсвічування камери | Галогенний |