Ванни мийні, інформація для покупців▬характеристики, правила вибору. Без наявності мийного обладнання жодна санепідемстанція не дасть дозволу на введення кафе або ресторану в експлуатацію. Санітарно-гігієнічні норми мають певні вимоги до матеріалу мийки та її конструкції. Ванна мийна повинна бути виготовлена з нержавіючої сталі. Санітарними нормами дозволено використання двох марок нержавіючої сталі сталь AISI 304 і AISI 430. Різниця між ними не тільки в ціні, але і в складі металів. Сталь AISI 304 більш стійка до агресивних речовин і середовищ. Вона витримує контакт з кислотами і лугами середньої концентрації при високій температурі. З цієї нержавійки роблять не тільки миття, але і труби для димарів.
Варіантів виконання мийок існує два:
електрозварні;
суцільнотягнені, штамповані.
Електрозварні багатосекційні створюють для габаритних, глибоких мийок в хімічній промисловості та машинобудуванні. Для кафе, ресторанів та інших закладів громадського харчування використовують штамповані мийки. Суцільнотягнені за своїми характеристиками краще електрозварних. У них немає зварних швів, гострих кутів, вони більш привабливі з дизайнерської точки зору.
У більшості випадків багатосекційні ванни складаються з одного трубчастого каркаса і двох трьох, до п'яти односекційних мийок.
Перш ніж купити мийку зверніть увагу на наступне:
габаритні розміри;
спосіб підключення води;
передбачено регулювання мийки по висоті чи ні;
марку сталі каркаса (нержавійка або оцинкована);
присутність комплекту для зливу води;
наявність місця для установки фільтра-жировловлювача;
регулювання горизонтального положення ;
якість електрозварних швів.
Врахуйте: для здешевлення продукції виробники можуть робити раму з оцинкованої сталі. Це чорний метал покритий цинком електролізом або холодним хімічним цинкуванням. Обидва способи дають міцне покриття однак термін служби такої стали менше ніж у неіржавіючої.
Якщо приміщення дозволяє краще відразу купити трисекційну мийку.